Kaupunkitila

Julkinen tila

Erilaisilla kieltokylteillä ja vartijoilla kaupunkitilaa yritetään muuttaa yksityiseksi, eivätkä ihmiset enää tiedä, että oikeasti jokin paikka onkin julkinen.
Yksityisten vartiointiliikkeiden valvonta koskettaa kaikkia, jotka liikkuvat kaupungissa. Kaupunkiin on aina tultu ja siellä halutaan asua siksi, ettei siellä kytätä normaalista poikkeavaa toimintaa tai väärää ulkonäköä.

Nyt Kampin kauppakeskuksen ympäristössä skeittaaminen on kielletty, Tallinnanaukiolla ei saa kaupustella, torkkuva asunnoton poistetaan julkisesta liikennevälineestä ja kovaääninen maahanmuuttajamiesten porukka tai junaan pyrkivä romani steissiltä. Yksityiset tahot ja kaupunki haluavat rajata julkisten tilojen käyttöä ja asettaa ne kontrollin alaiseksi ostamalla yksityistä valvontaa. Vartijat poistavat näkyviltä häiriötekijät, siis valikoidut ihmiset. Tilaa tarvitaan mainoksille, jotka näyttävät, millaiset ihmiset tilaa saavat käyttää.

Yleinen paikka

Järjestyslain (27.6.2003/612) mukaan yleisiä paikkoja ovat:

  • tiet, kadut, jalkakäytävät, torit, puistot, uimarannat, urheilukentät, vesialueet, hautausmaat ja muut vastaavat alueet, jotka ovat yleisön käytettävissä
  • rakennukset, joukkoliikenteen kulkuneuvot ja muut vastaavat paikat, kuten virastot, toimistot, liikenneasemat, kauppakeskukset, liikehuoneistot tai ravintolat, jotka ovat yleisön käytettävissä joko jonkin tilaisuuden aikana tai muutoin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s