YK:n ja Bar Bäkkärin järjestyksenvalvojat väkivaltaisia

”Olin keskiviikon ja torstain välisenä yönä 17.2.2011 tulossa kotiin töistä ja noin klo 01.30 aikaan kuljin Pohjoista Rautatienkatua YK-klubin ohi. Huomasin ravintolaa ohittaessani, että ravintolan edustalla kaksi YK-klubin järjestyksenvalvojaa paini kahden nuoren naisen kanssa kadulla. Välillä portsarit heittivät naiset kauemmas ravintolan oven edestä niin, että he kaatuivat. Portsarit itse menivät sisään jättäen naiset ulos lukkojen taakse. Naiset olivat ilman ulkovaatteita, ja he hakkasivat ravintolan ikkunaa päästäkseen takaisin sisään ja saadakseen päällysvaatteensa, jolloin portsarit tulivat takaisin ulos ja heittivät naiset jälleen pois oven edestä niin, että he kaatuivat.

Minulla oli kamera mukanani, ja päätin jäädä valokuvaamaan tilannetta, koska järjestyksenvalvojat näyttivät toimivan erittäin väkivaltaisesti. Olen valokuvaaja ja tiedän, että Suomen perustuslain nojalla yleisillä paikoilla saa aina valokuvata.

Seisoin kadulla YK-klubin edustalla Pohjoinen Rautatienkatu 21:n kohdalla muutaman metrin päässä ravintolan oven edustasta. Ehdin ottaa muutaman kuvan, kun viereisen Bar Bäkkäri -ravintolan portsari tuli luokseni ja otti kamerasta kiinni ja väänsi sen kädestäni. Samalla hän sanoi ”Mitäs vittua sä täällä oikein kuvaat?”. Pyysin kameraa takaisin, jolloin hän sanoi, ettei anna sitä ja lähti kävelemään takaisin Bar Bäkkärin sisäänkäyntiä kohti. Seurasin häntä ja pyysin kameraa monta kertaa takaisin. Hän ei antanut sitä ja lopulta sanoin soittavani poliisille. Baarin ovella portsari kääntyi minua kohti ja löi minua kasvoihin.

Käännyin sivuun baarin ovelta ja soitin 112:een. Heti puhelun alussa portsari tuli takaani ja tönäisi minua voimakkaasti kylkeeni, jolloin kännykkäni lensi maahan. Jatkoin puhelua ja hätäkeskus lähetti poliisit paikalle. Ennen poliisien tuloa menin takaisin Bar Bäkkärin ovelle ja kysyin kameran vieneeltä portsarilta hänen nimeään. Tällöin hän otti muistikirjan kädestäni, repi sen palasiksi ja heitti sen autotien reunaan lumihankeen. Portsari sanoi vielä lopuksi, että ”sun kameras on tuol YK:n narikassa”, vaikka hän oli juuri itse vienyt kamerani Bar Bäkkäriin.

Kun poliisit saapuivat, kerroin heille, mitä oli tapahtunut ja näytin heille kameran vieneen Bar Bäkkärin portsarin. Poliisit jututtivat Bäkkärin ja YK:n portsareita. Bäkkärin portsari kielsi käyneensä YK:n edustalla, eikä myöntänyt vieneensä kameraani. Menimme poliisien kanssa YK:n edustalle ja silloin toinen YK:n portsareista huusi: ”Katoppa tännepäin, että pistetään sun naama muistiin, sulla ei oo mitään asiaa tänne koskaan!”

Poliisien mukaan YK:n henkilökunta ei ollut nähnyt tapahtunutta ja he antoivat ymmärtää, että ilman valvontakameranauhoja en tulisi saamaan kameraani takaisin. Ihmettelin, etteivät poliisit edes käyneet sisällä Bar Bäkkärissä etsimässä kameraani. Poliisit kirjasivat ylös sen, että portsari oli vienyt kamerani, mutta jouduin itse pyytämään heitä ottamaan pahoinpitelyn tutkintaan. Tein rikosilmoituksen lievästä pahoinpitelystä. Poliisit ottivat paikan päällä lausuntoni ylös ja sanoivat, että minuun ollaan yhteydessä.

Samoihin aikoihin, kun poliisit jututtivat portsareita, paikalle saapui ambulanssi, johon toinen nuorista naisista haettiin tajuttomana YK:n sisältä. Toisella naisella oli portsareiden kanssa käydyn tappelun jäljiltä kasvoissaan useita ruhjeita.

Toivoisin, että mikäli joku sattui näkemään tapauksen, hän olisi yhteydessä poliisiin, sillä pelkään, ettei Pohjoisen Rautatienkadun valvontakameranauhoista välttämättä ole apua, mikäli poliisi ei ehdi tutkia niitä ennen kuin ne ovat päälle nauhoitettu tai tallenteet muuten hävinneet.”

49 responses to “YK:n ja Bar Bäkkärin järjestyksenvalvojat väkivaltaisia

 1. eyewitness

  Huomaa että tulit tilanteeseen jälkikäteen paikalle. Itse YK:lla samana iltana ollessa voin kertoa, että ko. tytöt olivat sekaisin selvästi huumeista ja varmasti myös alkoholista, ja käyttäytyivät erittäin sekavasti ja aggressiivisesti jo ravintolan sisällä. He kävivät käsiksi henkilökuntaan ja hermostuivat portsarien yrityksistä poistaa heidät niin, että alkoivat käsikähmään myös ovimiesten kanssa.
  Kirjoituksesi muista osuuksista en osaa sanoa, mutta näiden tyttöjen tilanteen havainnoin kyllä seurueeni kanssa selvästi. Minusta portsarien käytös oli täysin oikeutettua, näiden kahden naisen käytyä syyttä käsiksi pienikokoiseen YK:n työntekijään. Kahta aggressiivisesti käyttäytynyttä tyttöä ei suinkaan lyöty, vaan he itse hyökkäsivät portsareiden kimppuun. Ei isojenkaan miehien tarvitse sietää hyökkäystä naisten taholta, kyllä portsarilla on oikeus niputtaa häntä hakkaava asiakas.
  Faktat kuntoon ennen kuin julkaistaan provosoivia väittämiä.

  • aija partanen

   uskomatonta tekstiä.eikö mielestäsi kokoero ole jo suhteetonta.sit ehkä pienesti voisin ymmärtää jos nämä naiset olis myös käyneet itsepuolustuskurssit+olipa nautintoaine mikä tahansa se ei oikeuta tämmöiseen toimintaan,kaukana tasaväkisyydestä.järkyttävää myös kuvaajan kohtelu sikamaista hommaa.ylimieliset poket luulevat olevansa jumalasta seuraavia.portsarit uudelleen koulutukseen tai alan vaihtoon.tähän pitää jonkun tahon puuttua todella.eikö kaapin kokosia ”miehiä ”hävetä.Faktat todella kuntoon,jospa poket jättäis kommentoimatta kun tietävät tasantarkkaan miten asiat on.

  • Tämä oli harjoiteltu tarina. Itse olen vartija, ja me ollaan kyllä tästä puhuttu. Tosiasiassa toinen portsari pyysi tyttöjä jatkoille ja kun eivät suostuneet, alkoi suukopu ja sitten rähinä.

 2. Näin itse osan tästä tilanteesta kun olin lähdössä pois Jontin & Shakan keikalta Yykoolta. Ei kyllä tilanne vielä siinä vaiheessa noin pahalta näyttänyt, että nössönä lähin vaan pois paikalta. Tytöt vaan raudoissa seisoskeli ympäripäissään siinä aulassa ja jotain huuteli. Meinasin mennä siinä ohi kulkiessa kysymään, että mikä tää tilanne on, kun poke ryntäsi tiskin takaa ovelle, ja heitti jonkun randomin äijän, joka ilmeisesti oli siinä sisään pyrkinyt, maahan naisten viereen En tiiä mikä siihen sit oli syynä, ilmeisesti oli ollut aikasemmin noiden tyttöjen seurassa tai jotain. Mut tossa vaiheessa ei ainakaan naiset vielä ulkona ollut, joten kattelin, että tilanne ei nyt niin vaarallinen ollut. Oli kuulemma potkinut pokeja tai jotain vastaavaa, mistä johtuen oli laitettu rautoihin. Käsittämätön meininki jos oikeesti oli tilanne sit tohon mennyt, mitä jutussa kuvailtu.

 3. Parasta kansalaisjournalismia mitä löytyy. Ole aktiivisesti yhteydessä poliisiin, muuten eivät tule tekemään mitään. Kysy kuka tutkii tapausta ja tarvittaessa esimiehelle viestiä. Jos nauhaa ei ole katsottu, kantelu oikeusasiamiehelle. Viranomaisten hyväveli-kerho pitää saada alas.

  ps. Olen työskennellyt 5v portsarina, enkä siltikään voi hyväksyä tarpeetonta väkivaltaa, poliisin sisäpiiriläisyyttä muiden alan työntekijöiden kanssa, enkä etenkään todistusaineiston tallentamisen estämistä julkisella paikalla.

 4. Olin itse yk:ssa tilanteen tapahtuessa ja olen kyllä samaa mieltä, että järjestyksenvalvojat ( sekä poliisit ) ovat aika ajoin liian väkivaltaisia. kumminkin nämäkin kaksi tyttöä olivat aika pieni kokoisia eikä voimaa varmasti tarvinnut käyttää heitä kohtaan noin paljoa !

  kamerajupakasta en nähnyt mitään. enkä bar bäkkärin järjestyksenvalvojista ole samaa mieltä.. oikein ystävällistä väkeä ja asiallisia. paitsi jos tämä tapahtui juuri noin kun kuvailit, niin ’asiallisesta’ ja ’ystävällisestä’ ollaan kaukana.
  ambulanssin näin kyllä saapuvan paikalle. poliiseillakaan tuskin taida olla minkäänlaista mielenkiintoa asiaa kohtaan. toivottavasti tyttö nostaa asiasta metelin !
  kummallista tosin etten nähnyt mitään tuosta kamerajutusta ( saatikaa siitä että bäkkärin portsari olisi lähteny yk:n suuntaan ), koska olin siirtyny yk:lta bäkkärille ja seurasin ikkunasta melkeinpä koko ajan tapahtumia. olisin varmasti kiinnittänyt huomiota tuollaiseen tapahtumaan.
  ja poliisit kyllä kävivät bar bäkkärin puolella jututtamassa portsaria.

  kummallista on myös etten nähnyt sitä, että tytöt olisi jätetty tahallaan ulos. enkä myöskään usko että näin olisi käynyt. miksi porsarit heittäisivät tytöt ulos ? hehän voisivat lähteä karkuun ?
  bäkkäriltä poistuin tosin hieman ennen kello kahta, joten en tiedä mitä sen jälkeen on tapahtunut.

  • ”kummallista on myös etten nähnyt sitä, että tytöt olisi jätetty tahallaan ulos. enkä myöskään usko että näin olisi käynyt. miksi porsarit heittäisivät tytöt ulos ?”

   Meidät todellakin jätettiin tahallaan ulos 20 asteen pakkaseen. Mä en koskaan saanut takkiani ulos sieltä, -ambulanssilla kun lopulta poistuin. Mä olisin suostunut ko. baarista lähtemään, jos vaan sen takkini olisin saanut. Narikkalappu on edelleen tallessa. Kaipa sen takinkin voisi sieltä huomenna sitten hakea.

 5. Janne Ranta

  Valokuvaajana tulee kyllä ekana mieleen että tuonne pitää järjestää pieni kuvaus tempaus. Pari kymmentä fotaaja kameroineen + videokamerat jne.

 6. itsekkin vastaavaa kokenut

  eikö baareilla tai muilla alueen liikkeillä ole valvontakameroita? Baarien omat nauhat on toki varmaan jo ”siivottu”, vaikka poliisi ne saakin jos saat poliisin vaan niin tekemään.
  Ja ainakin täällä kotopuolessa pirkanmaalla menisin kiertämään lähikaupat & kiskat yms joilla usein on turvakamera sojottamassa ovelle ja usein jää kuvaan paljon isompikin alue.

 7. Eihan tämä eka kerta ole kun tällaista tapahtuu. Jos tapahtumat menneet juuri tarinan mukaan. Niin ehdottomasti potkut ja kortti pois tuollaisilta järkkäreiltä. Mutta jos henkilö(t) on alkuun ollut esim kännissä rähinöinyt paarissa lentänyt pihalle tai muuta niin ymmärtäis portareiden tiukan linjan. MUTTA aivan älytöntä toimintaa ”ammatti” henkilöiltä. Pitäisi ehkä lisätä sopivuus kokeet ja psykoligiset testit järjestyksenvalvoja korttien koulutuksiin.

  Terveisin. Hämmentynyt. Myös kyseisen kortin omistaja.

 8. minä vaan..

  Miten helvetissä tämmöinen voi vielä olla nykypäivää?! Voin sanoa että itse työskentelen turvallisuusalalla ja en missään nimessä hyväksy vastaavanlaista käytöstä keneltäkään asiakaspalvelu alalla työskentelevältä ihmiseltä, tässä tapauksessa ”kolleigoiden” käytöksestä puheenollen. Tekstin luettuani menin aivan sanattomaksi ja viha kyseisiä ovimiehiä kohtaan nousi niin korkealle että halusin jollakin tavalla tehdä asialle jotain ja jotta kyseiset ihmiset saataisiin pois alalta niin asia täytyy viedä eteenpäin!! Käykää katsomassa mikä firma hoitaa näitä kapakoita missä välikohtaus tapahtui ja tehkää reklamaatio jossa on päivä, kellonaika ja kuvaukset näistä ”pissa noussu päähän” pojista niin kyllä ne oikeat henkilöt sieltä napsitaan ja toivon mukaan asiaan tulee pysyvä muutos.. Ihmetyttää kyllä poliisin toiminta myös, samantien olisi pitänyt ottaa kortit pojilta pois jotta vastaavanlaista ei pääsisi enään tapahtumaan, vaikka toki ymmärrän että ”näytön puute” on yksi syy siihen ettei asiaan voitu muulla tavalla vaikuttaa. Toivon mukaan kyseiset naiset voivat olosuhteisiin nähden hyvin ja kameramies älä luovuta vaan hae omaisuutesi pois keinolla millä hyvänsä! En ikinä voisi itse asioida kyseisissä paikoissa, saisin vaan hävetä oman ammattikuntani puolesta!
  Kyllä meitä kunnollisiakin turvallisuusalan ihmisiä löytyy vaikka ääritapaukset onkin meidän maineemme pilanneet 🙂

 9. kahdelle ystävälleni on tapahtunut täysin vastaavaa. toisessa caseista ravintolapäällikkö tuomittiin muistaakseni todistusaineiston tuhoamisesta ja toisen casen tuhoutuneet videotiedostot mulla on edelleen tietokoneellani mutta useista yrityksistä huolimatta en ole saanut niistä mitään näkyviin.

  nämä kolme eivät /varmasti/ ole ainoat tapaukset, vaan seduloitten poket järjestelmällisesti tuhoavat todistusaineistoa toiminnastaan. olen miettinyt että järjestäisin mielenosoituksen aiheesta jotta asia saataisiin julkisuuteen.

 10. JV-Bäkkäri

  Olin Bäkkärin ovella duunissa ke illan.
  YK:n edessä tosiaan oli toimintaa. 2 naista ja yksi nuorimies löivät/potkivat vahtimestaria ulkona, joka joutui sulkemaan oven. Mies rauhoittui hetkeksi, mutta molemmat naiset jäivät potkimaan ovea rajusti. Kovasti vaikuttivat olevan sekaisin jostain.
  Poliisipartiolle ilmoitit, että kaljupäinen mies vei kamerasi.
  Minulla on mukavasti tukka päässä.
  Seuraavaksi ilmoitit, että sinut on pahoinpidelty. Poliisit kovasti ihmettelivät asiaa, koska sinussa ei ollut naarmuakaan ja kaikenlisäksi sinulla roikkui kamera kaulasta?!?
  Partio toivotti minulle hyvää illanjatkoa ja lupasivat viedä sinut pois häiritsemästä työtäni.
  Taidat ihan työksesi kulkea kuvaamassa vahtimestareita? Oikein muistilehtiökin mukana? Ei sitten tullut mieleen auttaa sitä vahtimestaria, jota 3 henkilöä pahoinpiteli ulkona, tai edes soittaa poliisit paikalle siinä vaiheessa?

  • Tapahtumien kertoja tässä:

   Itse näin YK:n ovella vain kaksi pokea vs. kaksi nuorta naista -asetelman, se kundi vaan huuteli jotain kauempana. Sekaisin kyllä olivat. Kokonaisuutena tilanne näytti tappelulta, eikä hallitulta voimankäytöltä. Aikaisemmassa kommentissaan Timo sano nähneensä naiset narikassa raudoitettuna. Olisi mielenkiintoista tietää miten tästä tilanteesta päädyttiin katutappeluun.

   Mitä hiuksiisi tulee, osoitin sinut poliiseille ja sanoin ”Tuo kaljupää tuolla.” Lasken ihmiset, joilla näkyy päänahkaa muuallakin kuin jakauksen kohdalla kaljuiksi. Meidän pahoinpitelyn määritelmissämmekin on selvästi eroa: minulle naamaan lyöminen on sitä, vaikkei jälkiä jäisikään.

   Kaulassani myöhemmin ollut kamera taas oli toinen runkoni. Kuvaan filmille ja pidän mukanani kahta, toinen ladattuna mustavalko- ja toinen värifilmillä. Muistilehtiön epäilyttävyyttä en oikein ymmärrä, ne eivät kuitenkaan niin kovin harvinaisia ole. Ja kuten tuossa alussa sanoinkin, en nähnyt kolmen henkilön pahoinpitelevän portsareita. Kaikissa todistamissani tilanteissa ne naiset olivat vastaanottavana osapuolena, lukuunottamatta yhtä potkua toisen poken takapuoleen/ristiselkään. On tietysti hankala sanoa, mitä tollasessa mattopainitilanteessa tapahtuu, ja kyllä toisen YK-poken poski oli turvoksissa, eli kyllä hekin ovat iskuja saaneet, mutta kuten täällä muutkin ovat sanoneet, se ei anna heille oikeutta kovempaan voimankäyttöön, kuten ei ”asiakkaan” sekavuustilakaan.

   Tässä tilanteessa ei varmaan päästä sana vastaan sana -asetelmasta minnekään, joten tätä väittelyä tuskin kannattaa jatkaa, ellei mitään uutta tule ilmi.

   • tjv08

    ”YK-poken poski oli turvoksissa, eli kyllä hekin ovat iskuja saaneet, mutta kuten täällä muutkin ovat sanoneet, se ei anna heille oikeutta kovempaan voimankäyttöön, kuten ei “asiakkaan” sekavuustilakaan.”

    Väärin. Vastarinnan murtamiseksi voidaan käyttää kovempia voimakeinoja. Ja toiseksi, tuossa tilanteessa voitiin jo puhua hätävarjelusta, olkoonkin, että hyökkääjinä oli kaksi naista sekä yksi mies ja kohteena kookas järjestyksenvalvoja.

    Mielestäni missään työssä ei tule sietää väkivaltaa oli sitten tekijä kumpaa sukupuolta tahansa ja ihan kuinka sekaisin vain. Tuollaisiin tilanteisiin tulee reagoida tietyllä tavalla. Liiallinen ja ylimitoitettu voimankäyttö ei tietenkään ole perusteltua, mutta stressitilanteessa sen perusteltavan riittävän voimankäytön arviointi on vähintäänkin erittäin hankalaa. Tuollaisia stressitilanteita kun ei pysty etukäteen harjoitella edes simuloidusti.

 11. Siviilinä on vaikea arvioida voimankäytön oikeutusta ja voimankäytön määrää, eikä se tässä artikkelissa mikään pääpointti lopulta olekaan – ainakaan YK:n ovella toimineiden järjestysmiesten osalta.

  Iso pointti on mahdollinen sivullisiin kiinnikäyminen ja tilanteen dokumentoinnin estäminen, sekä omaisuuden varastaminen. Laitoin viestiä Bar Bäkkäriin, että selvittäisivät asiaa Hiscovery Oy:n kanssa, jolta he ostavat turvallisuusalan palvelut.

  Tällaiset tilanteet tekevät suurta hallaa kaikille niille, jotka tekevät työnsä kunnolla ja ovat todellisia turvallisuusalan ammattilaisia. Ravintolat joiden turvakamerat ovat mystisesti rikki tai suunnattuna väärin, tai joiden henkilökunta takavarikoi laittomasti yksityisomaisuutta estääkseen tilanteen tallentamisen osoittavat ettei heidän toiminta kestä päivänvaloa sillä tasolla kuin sen pitäisi.

  Eihän kukaan oleta, että tilanteet missä humalaiset ihmiset törmäävät toisiin olisi kaunista katsottavaa tai että niissä automaattisesti tilanne kääntyisi asiakkaan eduksi. Turvakamera on kuitenkin puolueettomampi kuin ihmisten valikoiva muisti ja subjektiivinen näkemys tilanteesta.

  • Järjestysmiehillä ei ole oikeutta käydä käsiksi tai käyttää voimaa tuossa määrin. On muutenkin ihan naurettavaa, että jonkun viikon kurssin käyneet, täysin kouluttamattomat miehet, jotka ovat epävarmoja ja epätasapainoisia, voivat olla pokeja ja samaan aikaan kuvitettelevat olevansa jotakin suurta. Totta kai se hivelee itsetuntoa, mutta itse ja ystäväni ainakin säälimme heitä lähinnä. Olen huomannut että suurin osa ihmsistä ei kunnioita järjestyksenvalvojia millään tasolla, usein vain niin epävarmoja ja luonnevikaisia etteivät ole päässeet pidemmälle (lue: poliisikouluun). Tulevaisuutta ei 40v. jälkeen ole kuin jossain alepubin kassalla. whippijaijei…

   T. Kätilö- 87

 12. ei todellakaan kannata uskoa ihan kaikkea mitä nettiin kirjoitetaan.
  en todellakaan ymmärrä mistä olet keksinyt tuon bäkkärin poken tapauksen ??
  ja anteeksi nyt vaan: poliisit todellakin kävivät bäkkärissä. helvetin typerää mennä keksimään tuollaisia syytöksiä tyhjästä !! mitähän sun päässä liikkuu ?

  olin itse tosiaan yk:ssa ja bar bäkkärissä koko ajan. yk:n tapahtumiin en kommentoi sen ihmeemmin kuin sen, että tytöt olivat todella sekaisin.
  bar bäkkärin portsarista taisit itse keksiä syytökset ? taisit itsekin poliisien kanssa käydä bäkkärissä ?? kuulemma tutkivat koko ravintolan ( baarimikko todistaa )

  • Tapahtumien kertoja tässä:

   Poliisien kanssa kävin tuulikaapissa, josta poistuin toisen kanssa takaisin kadulle, kun toinen jäi edelleen siihen tuulikaappiin haastattelemaan sitä pokea. En ainakaan huomannut heidä tutkivan ravintolaa sen kummemmin ennen kuin suuntasimme YK:n puolelle.

 13. minä vaan..

  Voineen sanoa että jos todella yllä mainittu kertomus pitää paikkaansa niin sillä ei ole mitään väliä missä kunnossa ihminen on, päihtynyt, huumeiden vaikutuksenalainen enywey, se ei oikeuta ketään, missään tilanteessa käyttämään TARPEETTOMIA voimakeinoja! Jokaisella turvallisuusalan ammattilaisella pitäisi olla korvien välissä pinttymä siitä miten edetään uhkaavissa tilanteissa; PUHE, KÄSKYTYS; TEHOSTETTU KÄSKYTYS eli näin maallaisjärjellä porrastettu voimankäyttö!! En itse ole koskaan joutunut käymään fyysisesti ihmiseen käsiksi, aina on puhumalla pärjännyt, voisin melkein veikata että nämä ”sekavat naishenkilöt” olisivat puhumalla saatu poistettua ravintolasta jos se oli tavoteltu lopputulos. Ja todella olen samaa mieltä siitä että psykologiset testit täytyisi olla ennen kuin kurssille mennään, jonkinlainen valvontayksikkökin täytyisi olla joka voisi valvoa juurikin näitä ”yliampumis tapauksia”, käydä ”testaamassa” kentällä olevia järjestyksenvalvojia ja vartijoita ja poliiseja, seurata, valvoa ja tutkia jos esim yhdestä työntekijästä usein tulee reklamaatiota vaikkapa äkkipikaisen käytöksen takia, puhutella työntekijää ym.. Ideoita olisi mutta kun ei se valitettavasti tuota tulosta että täällä itken niistä muutamalle ihmiselle, olisiko siinä MIKU hyvä aihe esimerkiksi sille mielenosoitukselle, jonkinlaisen ”valvontayksikön” voisi olla tarpeellinen tämmöisten tapauksien varalta koska olemme huomanneet sen että poliisin voimavarat ei siihen riitä. MIKU meinaatko että et ole saannut videotallenteita ravintolasta omaan käyttöösi vaiko omalta koneeltasi pyörimään?

 14. Entinten Portsari

  Tässähän nyt selvisi että tytöt oli ehkä ollut huumeiden vaikutuksen alaisena tossa tilanteessa. Mitähän portsarin pitäisi tehdä kun 2 mimmiä ihme huume höyryissä puskee päälle hakaten ja potkien? Pakkohan siinä on tehdä jotain.

  Liiallinen voimankäyttö on aina rangaistavaa mutta on ymmärrettävä myös tilanteen vakavuus. Portsarien tehtävä on hoitaa tilanteet mahdollisimman nopeasti pois päivänjärjestyksestä ettei muille asiakkaille satu tai käy mitään. Itse olen niputtanut yhden urpon joka kävi veitsien kanssa Nollassa riehumassa ja siihenkin tilanteeseen tuli 2 naista potkimaan mua samalla kun rautoja laitettiin. Mimmit oli tönästävä pois kun ei voinut muutakaan tehdä.

  Kun poliisit tulivat paikanpäälle mies hyppäsi raudoissa meidän päälle jonka jälkeen uudestaan poliisin päälle. Ota siitä sitten huumoria. Ei tuolla ovella hirveesti riskejä viitti ottaa tai se on henki pois oli se sitten nainen tai mies vastassa. Laukussa voi olla mitä tahansa ja aineita taustalla voi olla mitä vain. Joku kola päissään riehuu niin ei siinä auta muu kun hapettaminen kun ei tunne mitään kipua lukoista yms.

  • Sano mulle, että sä et ihan oikeasti puollustanut hapettamista käypänä keinona?!?!
   Hapettaminen, eli hapen saannin rajoittaminen aivoihin?
   Jeps. Kyllä oot älykkyyden riemuvoitto. Kyseisellä menetelmällä kun on saatu aikaan aivovaurioita, sekä ainakin yksi kuolemantapaus, joka oli julkisuudessakin. Säkö olet se lääketieteen spesialisti, joka pystyy ihmisen naamasta seuraamaan, ettei happisaturaatio laske alle kriittisen pisteen? Meillä päin siihen tarvii kunnon mittalaitteet, mutta ehkä sä vaan oot niin hel*tin hyvä, että sä et tarvii. Tuuppa meille töihin, niin tehdään vähän säästöjä laitehankinnoissa! Tommoselle apinalle kun varmaan maksetaan pähkinöissä?

 15. Voimankäytöstä

  @Jenna
  Varsin monta vuotta sitten olin vartijana jonkun kuukauden ajan. Useimmat kollegat olivat ihan päteviä kavereita, mutta sitten oli esmes yksi tapaus joka sai potkut kun joka toinen päivä joutui turvautumaan voimakeinoihin.

  Itse kohtasin kahdesti tilanteen, joka päätyi painimiseen. Toisella kerralla meitä oli kolme ja vastassa yksi huumeissa oleva nainen. Kolme isoa äijää ja yksi sekava nainen meinaa pistää kampoihin ihan vain siksi, että meidän tarkoitus on sitoa ja rauhoittaa, kun taas tämän naisen tarkoitus oli satuttaa.

  Tahtoo siis sanoa, että sellaisen henkilön, joka riehuu, puree ja raapii tarkoituksenaan vahingoittaa saattaminen tilaan, jossa tämä ei ole enää vaarallinen, vaatii kyllä aikamoista tekemistä, kun ei sitä tajuttomaksi voi ryhtyä mukiloimaan. Saatiin me se sitten lopulta rautoihin, josta se sitten sylki ja rimpuloi poliisien saapumiseen saakka.

  Jos valita saa, niin mieluummin kyllä painin miesten kuin naisten kanssa.

  En siis sano, etteikö tässä olisi tapahtunut ylilyöntiä (ei aavistustakaan asiasta), mutta sivullisten on usein vaikea arvioida sopivaa voimankäytön määrää.

 16. Tuo on suht normaalia käytöstä useammalta portsarilta. jos asiakas ei kerralla usko että pitää lähteä ekan sanomisen jälkeen ja ottaa takkia jo narikasta ennen kuin on liian myöhäistä. niin kyllä pääsee nopeasti pihalle niska pers otteella viimeistään.
  myös jos ulkona on pakkasta, niin se ei ole heidän mielestään heitteille jättö kun nakataan ilman takkia pihalle ja huudetaan perään porttikielto alko nyt.
  Ennen kuin Tallink osti Siljan, niin Hki-Stokis välisellä osuudella ”vartijat” olivat lain yläpuolella, kaveri otti kuvia kun jotkut sekoilivat ja vartija sattui samaan kuvaan. Kameran sai sitten kuittia vastaan vasta aamulla takaisin. Ei riittänyt, kun kaverini selitti vieressäni että heidän katsoessa poistaa kuvan jossa näkyvät.
  Ajoin taksia aiemmin ja näin kerran Hotelli Vantaan (hotellin puoleinen ovi) pistävän kaverin katuun niin voimalla, että pää pomppasi iskunvoimasta. Oli kait yrittä nyt pakkasella päästä sisälle, meni varmaan pari sekuntia ja pari pokea tuli lisää paikalle varmistamaan ettei kaverin kaverit hyökkää poken kimppuun.

  Tosin taksia ajaessani törmäsin yövuoroissa tilanteisiin missä känninen ja muuten sekava nainen on vaikeampi saada ymmärtämään että maksa ja lähde kuin mies. En törmännyt huumehörhöihin onneksi kertaakaan.

 17. Olen raudoittanut riehuvia ihmisiä työssäni useita kertoja ja täytynee myöntää että ilkeimpiä tapauksia on sekaisin olevat naiset. Kynnet ja hampaat tekee todella pahaa jälkeä ellei kohdehenkilöä saa hyvin hallintaotteeseen, ja tähän tarvitaan valitettavasti voimaa. Jos tilanne eskaloituu siihen että joudun kohdehenkilön raudoittamaan niin en kyllä ihan hirveästi kysele että kuinka kovaa saan ottaa arvon riehuvasta neitokaisesta kiinni vaan suoritan raudoituksen juuri niin paljon voimaa käyttäen kun on tarvis. Ja jostain kumman syystä kaikki raudoittamani henkilöt ovat olleet täysin syyttömiä jonka kimppuun ilkeä järjestyksenvalvoja hyökkäsi yllättäen ja aivan liikaa voimaa käyttäen….jep niinhän se on…

 18. Joakim Lake

  Tilanteesta faktoja jokaiselle!:
  Molemmat väkivallankohteeksi joutuneet ovat siskojani, nuorempi ja vanhempi.

  -Toinen asiakkaista myöntää, että hänen käytöksensä on ollut epäsoveliasta, mutta se ei riitä syyksi tälläiseen voimankäyttöön

  -Toinen asiakkaista ollut hyvässä kunnossa, eikä ole milllään tavalla käyttäytynyt aggressiivisesti, ennenkuin järkkäri kävivät hänen kimppuunsa. ITSEPUOLUSTUSTA! Suomen laki tämän sallii.

  -Kumpikaan ei ole ollut huumeiden vaikutuksen alaisena vain ja ainoastaan humalassa.

  – Toiselta löytyy lääkärinlausunto humalatilasta 1,2 promillea, minkä ravintolatyöntekijänä katson suhteellisen normaaliksi humalatilaksi jokaiselta asiakkaalta.

  – Toinen naisista on 40 kiloinen ja toinen hieman yli 60 kiloinen, kumpaakin piesty kuin vierasta sikaa, hakattu, potkittu, hapetettu, heitelty sekä kunnolla kuristettu

  -Ymmärrän että jv:t tekivät vain työtänsä mutta työhön ei kuulu hakata 40 kiloista naista, niin kovaa että tältä lähtee taju ja tämän takia joudutaan toimittamaan sairaalahoitoon. Toista naista on potkittu siten, että molemmat kyljet ovat kirjaimellisesti pikimustat!

  -Kummallakin lukuisia ruhjeita, mustelmia sekä selviä jälkiä suorista nyrkin iskuista.

  -JA VARTIJAT ITSE SANONEET: ”Jos teette jutun niin kuka vittu teitä muka uskoo?”
  ELI JOKAINEN JOKA NÄHNYT TILANTEEN, PYYDÄN; OTTAKAA YHTEYTTÄ!

  Bäkkärin ja YK:n järkkäreitä valikoiville:
  JÄRKEÄ ALALLE JA NÄMÄ VITUN STEROIDEILLA PUMPATUT HELVETTIIN ALAN TÖISTÄ! TOSIMIEHIÄ HOMMISSA, NOSTETAAN OMAA EGOA PIEKSEMÄLLÄ ALLE KOLMANNEKSEN OMASTA PAINOSTAAN OLEVIA NAISIA, VOI TERVE!

 19. Kylläpä nuorisolla riittää ihmettelemistä

  Kyllä vartijan tai JV:n on käytettävä riittäviä voimakeinoja, jottei hulinoijat häiritse ja vaaranna muiden asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuutta. Ja jo se, että hulinoi tai edes muuten vain on anniskelupaikassa humalassa tai muuten pöllyssä, on ymmärtääkseni alkoholilainsäädännöllä kielletty, jolloin henkilökunnan tai esim. JV:n VELVOLLISUUS on poistaa kyseiset tyypit paikalta. Ja sitten kun ei totella, ja tapellaan, niin ei siinä enää auta käskyttää, jos on jo poski ruvella. Heti rautoihin, niin rauhoittuu asiakas hieman. Ja sitten poistettava paikalta. Muistattehan, että JV:llä on enemmän oikeuksia, kuin tavallisella tallaajalla. Hänellä on oikeus rajoittaa vapautta (raudoittaa) vaarallisesti käyttäytyvät tyypit. Ja siihen on käytettävä sopivaksi katsomiaan keinoja.

  Ja nuo naurettavat korttelipoliisit kameroineen ja mustavalkofilmeineen, eipä tainnut olla selvä hänkään, kun alkoi osallistumaan moiseen toimintaan ja provosoimaan JV:tä. Ja nyt JV muka on syyllinen.. Onhan meillä oikeuslaitos tätä varten. Haasta JV oikeuteen, niin katsotaan, kuka maksaa oikeudenkäyntikulut. Minä voin jopa sponssata JV:tä muutamalla tonnilla. Ihan periaatteesta, ettei virkavaltaa ja virantoimituksessa oleviin virkamiehiin rinnastettavia hemmoja aliarvioida.

 20. YK:n pokeista

  Tästä asiasta en tiedä mitään, mutta YK:n ovimiehet ovat saaneet ainakin minun tuttavapiirissäni huonon maineen jo jokin aikaa sitten. Nykyään tuleekin mielummin mentyä muualle.

 21. Entinen portsari

  Tottakai se on helppo kertoa tästä näkökulmasta ja kärjistää asia kun itse tilannetta ei ole itse nähnyt. Ystäväni näki koko tilanteen (paitsi sinua, yllätys..) Kun toinen naisista potkaisee portsaria naamaan ja seurueessa ollut mies käy narikkatytön kimppuun (kyllä, ei hänkään isokokoinen ollut) ja asia saadaan rauhoitettua vain sillä että osa porukasta pihalle ja osa sisälle koska kolmea on vaikea pidätellä aloillaan samassa tilassa. No sitten kun tilanne saadaan (mielestäni vielä suht miedolla voimankäytöllä tilanteeseen nähden) rauhoitettua saapuisikin paikalle joku kuvaaja joka alkaa kuvaamaan vain ulosheitto tilannetta ja kärjistää asian ja laittaa viden youtubeen ja on kingi, kyllä muakin alkais vituttamaan. Tottakai mimmeillä on naama ruvella kun happopäissään kaatuilee pitkin rappusia?

  Muista ensi kerralla mainita kun kirjoitat tälläistä tekstiä että et ole nähnyt ollenkaan mistä tilanne on kehkeytynyt ja halusit vain kuvata sen voimankäyttöosuuden. Youtubesta löydät jo entuudestaan tälläistä bullshit materiaalia aivan tarpeeksi.

  Lisäksi on myös kohteita missä tarvitaan nopeaa ulosviemistä ja niskapersotteita paljon koska asiakkaat ovat sen luontoisia, jos ollaan esim. nelistään töissä, ~200-600 asiakasta joista n. 5% alkaa käyttäytymään epäasiallisesti niin siinä ei 1,5h. puhejudoihin ole työntekijäresursseilta yksinkertaisesti varaa.

  • Niinpäniin.

   Hyväveli -järjestelmä toimii. Tytöthän eivät olleet vetäneet mitään muuta kuin alkoholia. Steroidiportsarit eivät luultavasti aina edes tajua käyttävänsä sellaista voimaa, joka tavallisen kansalaisen (puhumattakaan naisen, tai jopa normaalin sporttisenkin jätkän) mittapuulla on huomattavasti liian voimakasta.
   Psykologiset testit kehiin, ja naisten hakkaaminen kuriin. Myös miesten hakkaaminen, onhan joku jo tällaisessa tilanteessa kuollutkin!!

 22. YK:lla useasti käyvänä olen toistuvasti ihmetellyt ko.paikan muutaman poken toimintaa; juuri tällainen ”pieni kokoinen” poke tuntuu innokkasti heittävän asiakkaita ulos ilman takkeja eikä tunnu olevan mitään mahdollisuutta saada kamoja takaisin. Kun asiakas pyytää saada takkinsa mukaaan -20 asteen pakkaseen, on vastauksena huutoa ”mene nyt siitä”. Ja voin sanoa,että joka kerta ei ole ollut kyse ” huumeiden käyttäjistä” tai ”väkivaltaisista” asiakkaista. Kyseisellä kaverilla tuntuu menevän vaan herne nenään hiukan helposti. Siinä jonossa seistessä olen useasti tällaisia ulosheittoja nähnyt ja olen pari kertaa muutenkin kyseisen paikan portsareiden toimintaa katsoessani tuntenut enemmän pelkoa kun turvallisuutta. Myös oman seurueeni ihminen on tämän ”pakkaseen heitto”-tilanteen saanut kokea ja näin ollen tiedän,että kyse ei ollut asiakkaan agressiivisuudesta sillä kertaa,lisäksi poke käytti aivan tarpeetonta voimaa tilanteessa kun vastassa oli 154cm pienikokoinen tyttö. On normaalia,että humalassa olevat ihmiset heittävät jos jonkinlaista läppää, siitä ei pitäisi ammattitaitoisen henkilökunnan raivostua. YK:lla järkätään hyviä bileitä ja baaritiskin takana oleva henkilökunta on mitä parhainta, toivottavasti laittavat alakerran väenkin kuntoon..

 23. Huumeet ja alkoholi

  Huumeet ja alkoholi on arkista palvelualoilla. On tietenkin vaikeaa suhtautua niinhin, kun ei ole omakohtaisesti nähnyt niiden haittoja.
  Palveluammateissa ne ovat kuitenkin arkipäivää ja jotkut käyttäjät ovat aivan mahdottomia. Aina on ns. vaarana, että joku näkee vain osan tapahtumaketjusta. Näin ollen olisi aina hyvä saada kokonaiskuva tilanteesta, joka ei välttämättä alkanut juuri sinä hetkenä vaan toistuvina vierailuina ko. yrityksessä aineiden alaisena. eli ns. vanha hankala tuttavuus yrityksella. On erityisen vaikeaa poistaa heidät paikalta. Samoin on erityisen hankalaa estää heitä tulemasta ko. yritykseen, kun aina on puolustajia, jotka eivät tiedä mitä hankaluuksia nämä sekakäyttäjät ovat vaikka edellisenä viikonloppuna aiheuttaneet. Ovathan he sisälle tullessaa ns. kuosissa. Hankalaa, mutta kyllä meidän pitäsi kuitenkin kannustaa kanssa ihmisiä huumettomaan ja väkivallattomaan esimerkkiin niin että nämä häirikkö henkilöt voi oikeutetusti poistaa paikalta.

 24. Olen ennenkin törmännyt vastaavanlaisiin ääliö portsareihin suomen baareissa. Ihmisiä heitetään pihalle talvi pakkaseen hirveissä kuoseissa. Missä on baarin henkilökunnan vastuu? Ensi myydään alkoholia ja sitten kun se käy hattuun niin sitten vittu pihalle vaan jos naama ei miellytä. Ei asiakkaita saa heittää ilman takkia talvipakkaseen tai ainakin rotsi mukaan narikasta. Ei se niin vitun vaikeaa voi olla antaa takkia mukaan. Ulkona pakkaseen voi kuolla!!!

  Olen kerran ollut oikeidessa portsaria vastaan sen ääliömulkun väkivaltaisesta kohtelusta minua kohtaan. Hävisin sen tietenkin koska hänellä oli työkaveri todistamassa minua vastaan. Lisäksi laki on yleensä virkaa toimittavan puolella ja heillän on oikeus käyttää voimaa asiakkaiden poistamiseen. Ja tämä oikeus taas vetää alalle niitä väkivaltaisia kusipää bodareita jotka oikein toivovat tällaisia tilanteita jossa pääsee testaamaan omia voimiaan. Poliisien ja portsareiden hyväveli järjestelmä toimii kun mennään oikeuteen. Silloin on yleensä sana sanaa vastaan ja portsarin sana on painavampi kuin kännisen asiakkaan. Jos olet humalassa niin eihän sun sanaas kukaan oikeidessa luota.

 25. Muistatteko vuosi sitten Marko Sihvosen aloittaman luvallisen mielenilmauksen Eduskuntatalolla?

  Jos poliisipäällikön (mielivalta) ja rivipoliisinkin (omat velvollisuudet ja toiminnan rajat) osaaminen on tätä tasoa, ei voi kyllä yhtään ihmetellä vartijoidenkaan perseilyä. Esimerkkejä riittää, muistaakseni melkein joka ainoassa mielenosoituksessa, ehkä jotain ylioppilaiden hassutuksia lukuunottamatta, on aina ilmennyt väärinkäytöksiä.

 26. Oon kyllä huomannu sen, että järkkärit kohtelevat pienikokoisia asiakkaita kuin vierasta sikaa, mut sitten nöyristellään ku eessä on 2 metrinen ja 120 kiloinen mies. Ite oon sen kokoinen, enkä ikinä oo ees lentäny ulos baarista vaikka muutaman kerran oon joutunu tappelemaan baarin sisälläkin. Saman asian oon huomannu poliiseillakin. Pienempi kaveri kun yrittää alkaa neuvotteleen kännissä polisien kaa nii heti niputetaan kovalla väkivallalla, mut sitte ku on tän kokonen kaveri vastassa niin alkaa kiinnostamaan se puhuminenkin.

 27. Mielestäni asiaa ei voi peustella sillä, että kokonaiskuvaa ei nähdä tai että jv:lla on oikeis käydä käsiksi. Saisivatko kaupan kassat tai sairaanhoitajat alkaa pistelemään morkkua itsepuolustukseksi asiakkaisiin? Terveydenhuoltoalalla, jopa avohuollon päivähuumevieroitusyksiköissä, missä ei siis oikeutta ”niputtaa” ketään, pärjätään lähes yksinomaan keskustelulla. Epävarmat jätkät ovella vain odottavat tilaisuutta näyttää jotakin.. Onhan se helppoa päästä tuollaisesta, mutta kuinka nämä ihmiset voivat elää kusipäisyytensä kanssa.

 28. On kyllä hemmmetin outoa, jos järkkärit eivät saa kahta pikkutyttöä nippuun! Lienevät työssään kohtaamaan isompiakin tapauksia, luulen… Kuulostaa todellakin siltä, että järkkäreiden tarkoituksena on ollut päästä painimaan. Muutoinhan tilanne tuskin olisi päätynyt toisen tytön tajuttomuustilaan ja muiltakin vammoilta olisi vältytty…

 29. Tilanteen nähnyt

  Harmi, että löysin tämän keskustelun vasta nyt.

  Näin tilanteen lopun, ja kyllä siinä kohti järjestyksenvalvojat tai oikeastaan toinen heistä käyttäytyi todella epäammattimaisesti. Siinä vaiheessa nämä tytöt olivat kädet selän taakse sidottuina ja kolmas (mies?) makasi naama YK:n lattiaa vasten. Noh, toinen näistä tytöistä soitti pokelle suutaan, johon poke vastasi huutamalla naama punaisena tyttöjen ”olevan jätettä” jne. Kuulostaako ammattimaiselta toiminnalta? Sen jälkeen sama kaveri heitteli tätä tyttöä todella rajusti ympäriinsä, sillä seurauksella, että kyseinen tyttö lensi maassa olleen toisen tytön (siskonsa?) päälle. Ja huom. molemmilla tytöillä oli kädet sidottuina selän taakse, eli he eivät olleet MINKÄÄNLAINEN uhka siinä vaiheessa järjestyksenvalvojille. Poken hermo meni tässä kohti ainoastaan verbaaliseen huuteluun, jota tapahtui puolin ja toisin. Sekä siihen, että kyseinen tyttö nousi seisomaan. Varmasti kyseinen ilta oli järjestyksenvalvojille haastava Jontin ja Shakan keikan takia, jonne jo lähtökohtaisesti oli odotettavissa monenlaista kulkijaa, mutta kyllä ammattikseen järjestystä valvovien ihmisten pitäisi osata käyttäytyä ammattimaisesti.

 30. Tilanteen nähnyt

  ^Lisäys vielä yllä olevaan viestiini. Minä olin juonut neljä olutta ja tätä ”loppuhuipennusta” todistanut kaverini vissiin kolme pulloa lonkeroa, joten emme olleet itse edes humalassa.

  Emme tosiaan nähneet alkutilannetta, vain tuon lopun. Uskon kyllä, että kyseiset tytöt olivat käyttäytyneet huonosti, mutta kyllä tilanteen loppu meni kyseiseltä YK:n pokelta alta kaiken arvostelun.

  PS. Joakim Lake: Jos siskosi aikovat viedä asiaa eteenpäin, voitte halutessanne laittaa minulle viestiä vaikkapa tähän osoitteeseen jumitus@windowslive.com

 31. Merikapteeni

  Pakko sanoa että aikamoisia äpäriä molemminpuolin löytyy. Nämä niinsanotut järjestyksenvalvojat tai vartijat saisivat mielestäni käydä ensin poliisitason koulutuksen ennenkuin heitä mihinkään päästetään töihin. Myös se pistää vihaksi että vartijat ja vartiointifirmat pöyrittävät omaa peliään väärinkäyttämällä valvontakameroita asentamalla niitä siten että tiettyihin kohtiin ei kamera riitä, ja näissä kohdissa mm. ”steissillä” on moni ottanut vastaan niitä ”hallintaotteita”, eli lyöntejä ja potkuja päähän, sillä välin kun kamerat kuvaavat lumisadetta! Mielestäni kaikkien näitten firmojen valvontakameramateriaali pitäisi olla poliisin saatavilla koska näyttää siltä että suurin osa keisseistä joissa joku saa tuta vartijoiden tai järkkärien ”hallintaotteita” päätyy suorinta tietä bittiavaruuteen tai nauhalle lumisateena. Tokihan en tätä voi todistaa ja vartiointifirmat varmasti sanoisivat etteivät voi kameroitten asettelulle mitään ja että kaikkialle ei kameroillakaan pääse. Mielestäni kansalaisilla pitäisi olla oikeus pahoinpidellä tätä yhteiskunnan pohjasakkaa lain puitteissa. Ja kyllä, luettelen vartijat samaan kastiin kuin narkomaanit ja alkoholistit. Vielä en yhtäkään AMMATTIMAISTA vartijaa/järjestyksenvalvojaa ole tavannut. Epäammattimaisia sitäkin enemmän. Uskon että niitä ammattimaisiakin vartijoita on olemassa mutta vain häviävä määrä.

  -MeriKapteeni

 32. En jaksanut itse lukea jokaista viestiä mitä tähän kirjoitettiin. Naurattaa todella paljon sellainen asia että ihmiset tulevat pistämään ”faktojaan” tähän ketjuun vaikka itse todistin koko asiaa. Paikalla olivat kaksi naispuolista henkilöä, minä, järjestyksenvalvoja ja narikassa olevat järjestyksenvalvojat. Ihmeellinen määrä tietoa tullut teiltä jotka ette edes todistaneet koko tapahtumaa. Itse olin todella humalassa ja aloin provosoimaan järjestyksenvalvojaa huutelemalla hänelle törkeyksiä, kun hän ei antanut tyttöjen hakea takkejaan sisältä. En muuten olisi sanonut sanaakaan. Hetken aikaa naljailtuani hänellä ilmeisesti meni hermot, laittoi minut rautoihin YK:n eteiseen ja pisti maahan. Nauroin koko tilanteelleni johtuen omasta mielipiteestäni järjestyksenvalvojia kohtaan. Ja tällä hetkellä hän löi minua otsaan, jättäen mustelman siihen. Totta puhuen hän käytti liikaa voimaa tuossa tilanteessa. Tosin provosointini sanallisesti saattoi vaikuttaa asiaan. Minkäänlaista väkivaltaa en häntä kohtaan käyttänyt, joten 1vs3 tilanteet voitte kokonaan unohtaa. Olin todellakin aivan perseet olalla, tästä johtuen en pysty varmasti sanomaan että tytöt olisivat järjestyksenvalvojan kimppuun hyökänneet ensiksi, jota epäilen kovasti. Olisi todellakin mukava nähdä ne valvontakamerakuvat. En jotenkin usko että tälläinen huhumylly ja asioiden paisuttelu olisi koskaan saanut alkuaan kaikkien tahojen toimiessa oikein. Ja korjataan vielä sen verran, tytöt eivät olleet vetäneet huumeita.

 33. ihmettelenpä vain

  Tottakai portsareita on joka menoon, niinkuin kännisiä ihmisiäkin, ja muitakin ihmisiä.. siksi on todella kummallista että jotkut eivät voi ymmärtää sitä että portsaritkin voivat olla varsin kovakouraisia ja rikkoa lakia, ihmisiä hekin ovat niinkuin muutkin, ei jumalia, joten turha pitää jumalallisena toimintana tätä alaa, jossa väkivalta kuuluu melkeinpä jokaiseen iltaa, jotkut käyttävät sitä liikaa.miksi se on niin vaikea uskoa että hekin voivat mukiloida ihmisiä, varsinkin kun heillä on siihen helppo naksahtaa?? Suurin osa portsareista on varmasti mukavaa porukkaa ja osaa työnsä, mutta kuten sanottu, meitä on niin moneen junaan että turha on koittaa puolustella semmoista mitä ei ole itse nähnyt, koska he ovat portsareita eli näköjään monen ihmisen mielestä aina oikeassa?

  tottakai jotain kohtaan täytyy olla kovakouraisempi, en sano juuta enkä jaata tilanteesta kun en ole nähnyt, mutta kameramies kuulosti siltä ettei ole ketään uhannut, joten miksi kamera viedään ja saa iskun naamaan? ”humalassa kuvasi ja oli osallinen ja otti päästä kun kameran kanssa siinä toripoliisina heiluu” -mitä v:tä sitten? se ei ole laitonta.Enkä sano että portsari olisi näin tehnyt, mutta itsekin on asiattomasti käynyt tänne haukkumassa kameramiestä kun on ollut lehtiö kädessä niin eikö se osoita jo jonkunlaista pienisieluisuutta.

  jokaista ammattikuntaa on monenlaista eri sorttia, onhan se nähty kun terveysalallakin poikkeukset tappavat potilaitaan tai ryöstävät, se ei tarkoita etteikö hyviä hoitajia olisi olemassa, eikö portsareidenkin ammattikunnassa voi olla siis näitä poikkeuksia?

 34. Nykyinen JV

  Itse olen pystynyt hoitamaan 99% hommista puhumalla ja siitä on tullut ihan mukavaakin palautetta asiakkailta. Sitten se 1% mitä en ole hoitanut puhumalla on kun kaveri löi päin näköä ja yritti lyödä uudestaan pelkästään sen takia että sanoin että lähetääs pihalle kun oksensit lattialle. Tilanne meni siihen että kaveri pääsi mattoon ja sitä kautta pihalle (jonne heti veimme takin päälle ettei jäädy). Tapaus ei ehtinyt olla läheskään ohi kun muutama muu asiakas(jotka eivät nähneet koko alkutilannetta) tulivat huutamaan että ei noin saa ihmisiä kohdella ja alkoivat kaivamaan kameroita esille. Alalta löytyy varmasti täysiä idioottejakin, mutta turha alkaa yleistämään sillä omat työkaverini ovat kaikki todella mukavia jopa asiakkaillekin.

 35. Minusta pitäisi suhtautua hyvin vakavasti sellaiseen, että vartija takavarikoi kameroita tai muistikirjoja. Ihmisen, joka kuvaa tapahtumaa, ei tule pelätä sitä, että vartija suuttuu, vaan vartijan tulisi luottaa siihen, että näytti tapahtuma kuvassa miltä hyvänsä, se on vain kuva, ei kokonaiskuva.

 36. Turbomuna

  Okei Tuukka 😀 Tulisi luottaa niinkuin kaikissa muissa kerroissa kun järkkärit heittävät ’syyttömiä’ pihalle. Koska kuvaaja on tullut sen jälkeen paikalle kun asiakas on tehnyt kolttosensa.

  Mielestäni portsarit pitäisi poistaa kokonaan kun ei niistä muuta kuin valiteta. Siinä voitaisiin sitten ihmetellä kun baarimikot alkaisivatkin antamaan juomia kaltereiden takaa ja tarjoilijoita ei olisi ollenkaan. Asiakkaat saisivat mätkiä toisiaan miten huvittaa.

  Harva portsari pitää työstään koska se on niin paskaa puuhaa. Känniset ihmiset eivät tiedä mitä tekevät, siksi usein ’syyttömiä’ pitää viedä ulos.

 37. Muistan kun meitä kurssitettiin järjestyksenvalvojiksi festareita varten, niin meille painotettiin mm. kahta seuraavaa lakipykälää:

  ”RL 21 luku 14 § (21.4.1995/578)
  Heitteillepano

  Joka saattaa toisen avuttomaan tilaan tai jättää sellaiseen tilaan henkilön, josta hän on velvollinen huolehtimaan, ja siten aiheuttaa vaaraa tämän hengelle tai terveydelle, on tuomittava heitteillepanosta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

  15 § (21.4.1995/578)
  Pelastustoimen laiminlyönti

  Joka tietäen toisen olevan hengenvaarassa tai vakavassa terveyden vaarassa on tälle antamatta tai hankkimatta sellaista apua, jota hänen mahdollisuutensa ja tilanteen luonne huomioon ottaen kohtuudella voidaan häneltä edellyttää, on tuomittava pelastustoimen laiminlyönnistä sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi.”

  Jos järjestyksenvalvoja poistaa huonossa kunnossa olevan ihmisen kadulle, niin se on melko riskialtis tapahtuma. Itse festareilla kaiken sen kiireen keskellä toimin sillä tavalla, että todella humaltunut henkilö istutettiin rauhalliseen paikkaan, jos ei kontaktia henkilöön nopeasti saatu, niin ambulanssilla tuli minua pätevämpi henkilökunta tarkastamaan tilanteen.

  Vaikka ravintolasta poistettava henkilö olisi kuinka humalassa tai muun päihteen vaikutuksen alaisena, on henkilökunnan huolehdittava asiakkaan turvallisuudesta.

  Karmeinta on se, jos asiakas saa ravintolassa sairaskohtauksen, esim. epilepsiakohtauksen, niin en usko monenkaan portsarin kykenevän hoitaa tilannetta asianmukaisesti. Lopputulos on varmasti sama, eli ilman ulkovaatteita ulos.

  Valitettava fakta on se, että suurin osa järkkäreistä pönkittää omaa egoaan ja toimii mielivaltaisesti. Syytä siihen en tiedä, enkä sitä spekuloi.

  Yhtään ainoaa tavaraa en ole takavarikoinut, ellei kysymyksessä ole jokin esine jolla henkilö voi aiheuttaa vahinkoa niin itselleen tai ympäristössään. Takavarikoinnin kanssa tulee olla tarkkana, koska sillä on seurauksia järjestyksenvalvojalle.

  Voimankäyttönä olen joutunut suorittamaan lähinnä taluttamista. Hulluimmatkin tapaukset on selvitetty joko puhumalla heille itse tai poliisin läsnäollessa.

  Asiakkaita työssä olen kohdannut varmaan noin 500 000, eli veikkaisin että muutaman enemmän kuin perus helsinkiläinen portsari.

  Kontrollia järjestyksenvalvonnan ammatinharjoittamiseen on kiristettävä ja koulutusta laajennettava! SILTI, kaikki kunnia asiansa osaaville järjestyksenvalvojille, he ovat siellä valvoakseen henkilökunnan ja asiakkaiden illanviettoa.

 38. Uskon todellakin tuon kaiken tapahtuneen. En ole Helsingistä päinkään, mutta ympäri Suomea portsarit käyttävät voimaa aivan liikaa tilanteeseen nähden. Se, että nuori pieni nainen on tajuttomana haettu pois paikalta ambulanssilla, ja ruhjeita kaikkialla, kertoo pelkästään pahoinpitelystä. Se, että hakkaajat olivat virantoimituksessa, ei poista vastuuta rikoksesta.

 39. Sophisticated

  Poket tykkää haastaa riitaa ja saada aikaan toimintaa, ihan mistä tahansa ja tietenkin ovelasti niin, että vika on aina asiakkaassa.

  Olin yksi kesä menossa baariin kaveriporukalla ja poikaystävän kanssa. Seisoskelin pihalla kaverini kanssa, poikaystävä meni edeltä baariin. Hän oli unohtanut kaljatölkin taskuun, portsarit käskivät ulos juomaan sen ja hän tulikin heti pihalle ja käveli luokseni n. 10 metrin päähän. Tuumasi vain mulle ihan leikillä, että sitä v*tuttaa kun ei voi itte juoda työaikana. Ja sieltähän se poke ryntäsi päin tuollaisen kommentin takia ja yritti laittaa poikaystäväni maihin. Hän vain seisoi väkevästi paikoillaan, ja kun ei maihin laittaminen onnistunut, tuli toinenkin poke paikalle ja yhdessä aikansa pyöriteltyään saivat hänet rautoihin. Painoivat naamaa asvalttiin polvella ja soittivat poliisit hakemaan meidät kotiin.

  Kuka tahansa aikuisen tasolla oleva, vieläpä asiakaspalvelutyötä tekevä olisi jättänyt humalaisen vitsillä heittämän kommentin huomiotta. Varsinkin, kun hän sanoi sen vain mulle. Piti oikein erikseen rynnätä ravintolan ovelta kähinöimään.

  Psykologiset testit todellakin olisivat paikallaan kaikille, jotka portsareiksi haluavat. Minuakin on haukuttu köyhäksi ja ties miksikä portsareiden toimesta. Tuttujani on heitetty ulos heidän mentyään puolustamaan pienikokoista kaveriaan, jota on isompi porukka alkanut pyöritellä. Rähinöitsijät saivat jäidä sisälle, koska tunsivat poken. Mielenkiintoista.

 40. asiakkaan turvallisuus??

  Ei epäilystäkään etteikö kyseinen tarina olisi totta, on tullut sen verran nähtyä järjestyksenvalvojien yli-innokkuutta, jos on pienikin mahdollisuus päästä näyttämään ja käyttämään suurta valtaansa ja voimiansa.

  Törkein omakohtainen kokemus järjestyksenvalvojien kusipäisyydestä on vuodelta 2008, kun olin kahden kaverini kanssa Helsinki Clubilla katsomassa Maj Karmaa. Encoressa yhtyeen laulaja hyppäsi lavalta yleisön eteen ja veti meitä yleisön ja lavan välissä olevan köyden toiselle puolen, ”yleisöltä kielletylle alueelle” lavan eteen. Siinä tanssimme ja lauloimme laulajan kanssa pienen hetken, kunnes järjestyksenvalvojat juoksivat joukolla repimään meitä pois takaisin narun toiselle puolen. Itse kun en ensimmäisellä kehoituksella suostunut alittamaan narua, kävi järjestysmies heti väkivaltaiseksi ja veti minut, pienikokoisen 18-vuotiaan tytön, kuristusotteella narun ali. Hänellä ei todellakaan ollut MINKÄÄNLAISTA oikeutta käydä käsiksi ottaen huomioon vielä sen että laulaja itse oli ”kutsunut” meidät lavan eteen ja tästä ei ollut yhtään mitään häiriötä saatika vaaraa kellekään, että olimme puoli metriä lähempänä lavaa kuin naru määritteli.

  Rimpuilin hänen otteessaan kunnes pääsin irti, juoksin baarista ulos täysin shokissa kokemastani väkivallasta. Matkalla kotiin soitin poliisille ja puhelimessa sanottiin vain että voin tulla seuraavana päivänä asemalle tekemään rikosilmoituksen.

  Olin täysin mustelmilla järjestyksenvalvojan otteista, mutta en ikinä ottanut valokuvia tai päätynyt tekemään rikosilmoitusta, olin liian järkyttynyt tapahtuneesta. Todistajiakin olisi löytynyt ja nyt jälkeenpäin harmittaa todella paljon että en vienyt asiaa eteenpäin ja saanut täysin turhaa väkivaltaa käyttänyttä järjestyksenvalvojaa vastuuseen teoistaan.

  Baareissa saa pelätä enemmän hulluja järjestyksenvalvojia kuin humalaisia asiakkaita.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s